Media - Vlaemynck Business Center

Media

2023


Infoavond Frans vastgoed

Infoavond Frans vastgoed

Afgelopen donderdag in het Vlaemynck Business Center.

Op onze succesvolle infoavond Frans Vastgoed mochten we wat meer inzicht krijgen in de Franse fiscale verplichtingen dankzij een presentatie van Lien Corne (RFN). Daarna nam Anne-Sophie Bondon ons mee naar de baai van Saint-Tropez en mochten we wegdromen bij enkele vastgoedparels. Tijdens deze avond was er ook de mogelijkheid tot een kleine wijndegustatie en een heerlijk assortiment kazen.
 
Het hoeft niet bij een droom te blijven. Dat Frans Vastgoed in de lift zit, is de afgelopen jaren gebleken. En wij helpen je daarbij graag verder op weg. Aarzel niet om ons te contacteren via isabelle@vlaemynck.be of surf alvast eens naar onze website: klik hier
 

 

2022


Infoavond Frans vastgoed

Infoavond Frans vastgoed

Afgelopen donderdag, tussen de sneeuwvlokken door, was de zon toch aanwezig in het Vlaemynck Business Center.

Op onze infoavond Frans Vastgoed mochten we wat meer inzicht krijgen in de Franse fiscale verplichtingen dankzij een presentatie van Lien Corne (RFN). Daarna nam Anne-Sophie Bondon ons mee naar de baai van Saint-Tropez en mochten we wegdromen bij enkele vastgoedparels.
 
Maar het hoeft niet bij een droom te blijven. Dat Frans Vastgoed in de lift zit, is de afgelopen jaren gebleken. En wij helpen je daarbij graag verder op weg. Aarzel niet om ons te contacteren via isabelle@vlaemynck.be of surf alvast eens naar onze website: klik hier
 

 

2021


Terugblik op een geslaagde infoavond

Terugblik op een geslaagde infoavond

Frans vastgoed. Bedankt voor jullie komst! Lien Corne van RFN beet de spits af van deze avond en maakte ons wegwijs in de fiscale en juridische gevolgen van een aankoop in Frankrijk. Daarna verduidelijkte Hein Hulsmans van ING de financieringsmogelijkheden voor het verwerven van een onroerend goed in het buitenland En tot slot stelde Anne Sophie Bondon (Saint Tropez Bay Property)  enkele pareltjes uit haar portefeuille voor. Leven als God aan de golf van Saint-Tropez? Na deze avond kennen we het antwoord! Het kan!!

Gouden tip: ‘laat u niet afschrikken door de Franse fiscale verplichtingen, zorg ervoor dat u goed wordt begeleid bij aankoop alsook erna’ Ook leven als god in Frankrijk?

Bekijk hier de powerpoint.

Bekijk het aanbod Frans vastgoed

Dream! Drive! Live!
Woorden die op zaterdag 21 augustus 2021 meer dan ooit betekenis kregen. Dream! Maandenlang keken we reikhalzend uit naar de uitgestelde editie van de 4de Storms’ Classic Rally. Drive! 200km, nieuwe oorden, prachtige wegen door het West- en Oostvlaamse landschap… Live! En geleefd hebben we. Al de zintuigen werden geprikkeld. Genieten van prachtige zichten, het proeven van heerlijke gerechten, de talrijke gesprekken met vrienden en het ontmoeten van nieuwe mensen... En als afsluiter een fantastisch avondfeest waar tot aan de avondklok op de gekende liedjes van Mama’s Jasje en de beats van de DJ gedanst werd.

Website

2020


Bekendmaking winnaar tickets Club Brugge-Manchester

Bekendmaking winnaar tickets Club Brugge-Manchester

Vrijdagavond ging onze facebookactie van start! Dat de wedstrijd een kort maar heel intensief leven heeft geleid, staat buiten discussie. Massaal veel reacties, ontroerende, grappige boodschappen,...

Club Brugge brengt duidelijk heel wat teweeg. Maar zoals in veel wedstrijden kan er maar 1 de winnaar zijn. Na een computer trekking kwam Christophe Vancayseele er als winnaar uit… hij moest zich voor 17u melden en om 16u40 kwam dan het telefoontje van een duidelijk overgelukkige winnaar! Sweat and Glory was hier op zijn plaats!

Bedankt aan alle deelnemers! Blijf ons volgen want wie weet is het de volgende keer wel aan jullie! Heel veel plezier Christophe en aarzel niet om ons een fotootje te sturen!


5e VBC Quiz - 13 december 2019

5e VBC Quiz - 13 december 2019

Friday the 13th leverde een fantastische winnaar op! Freelance schrijfbedrijf, dikke proficiat! Het was (ont)spannend, nek aan nek, boeiend...alle ingrediënten die een quiz nodig had, waren aanwezig! Bedankt aan alle deelnemers, de vele ah's, oh's en vreugdekreetjes maakten ons heel content! Hopelijk tot volgend jaar! Save the date 11.12.2020!

2019


Modecenferentie met Veerle Windels

Modecenferentie met Veerle Windels

14 november was het koppenlopen in het Vlaemynck Business Center.

Heel wat dames maar ook enkele dappere mannen, vonden de weg naar het Vlaemynck Business Center voor een boeiende uiteenzetting over de toekomst van de ‘winkel’. Deze voordracht werd gegeven door niemand minder gegeven dan Veerle Windels.

Deze modejournaliste met naam en faam in zowel binnen,- als buitenland legde de nadruk op de beleving van de klant in de winkel. De klant wil in de toekomst meer dan alleen bediend worden. Hij wil volledig ondergedompeld worden in een universum op een interactieve manier met aandacht voor etalages, het juiste personeel,..

Het werd een boeiende avond met heel wat stof tot nadenken en interessante discussies achteraf.

Met dank aan Veerle Windels en boudoirlingeriebysunny


Winnaar wedstrijd VBC magazine nr 13

Winnaar wedstrijd VBC magazine nr 13

"Each one of my paintings is a mood, an ambience, in which there is tension and harmony between the lines, forms, and dimensions. It is a building-up of elements, sometimes premenditated and sometimes spontaneous" 

Zo begint Nina Verschaetse haar verhaal wanneer we vragen wat zij probeert mee te geven in haar schilderijen.

Dankzij het juiste antwoord op onze prijsvraag en het correcte antwoord op onze schiftingsvraag (als eerste),  mag één van de pareltjes van Nina Verschaetse sinds vandaag pronken in het huis van dhr en mevr. Verschuere.

The only thing to do great work, is to love what you do!


Let's get Spanish

Let's get Spanish

24 oktober 2019 bracht Jeroen Bolle, zaakvoerder van Vamos, de Spaanse zon naar het Vlaemynck Business Center in Tielt. Spanje is hotter dan ooit, meer dan 4000 Belgen kochten vorig jaar een tweede verblijf aan de Spaanse costa’s. Tijdens de infoavond kregen we heldere antwoorden op vragen zoals: met welke aankoopkosten en jaarlijkse kosten dien ik rekening te houden? Hoe verloopt het aankoopproces? Wat met bankgaranties en vergunningen?  Daarnaast stond Jeroen ook stil bij het fiscale luik van de aankoop van een woning in het buitenland. Aan het einde van de presentatie konden we wegdromen van enkele geselecteerde projecten aan de Costa Blanca.


Droom je zelf van een tweede verblijf in Spanje? Bekijk ons aanbod via deze link of maak een afspraak met ons voor een verkennend gesprek.


Projectvoorstelling Grace - Tielt was een succes

Projectvoorstelling Grace - Tielt was een succes

Op 24 lanceerden we onder grote belangstelling het nieuwe project Grace - gelegen op de hoek Kortrijkstraat – Steenstraat. Een residentie in een modern ontwerp die door zijn puur en speels volumespel een verfijnde en elegante uitstraling krijgt.

Op de projectvoorstelling van Grace werd er reeds 50% verkocht. Voor meer informatie over dit project, klik hier


GRACE bestaat uit 13 comfortabel, goed ingedeelde appartementen met meerdere terrassen en ondergrondse parkeergarage met privatieve kelderbergingen.

De appartementen zijn verdeeld over 3 bouwlagen en omvatten ruime twee of drie slaapkamers met oppervlaktes startend van 80m2 tot maar liefst 148m2. Door de centrale ligging in het centrum van Tielt worden op de gelijkvloerse verdieping 2 commerciële ruimtes voorzien.


Infoavond Frans vastgoed

Infoavond Frans vastgoed

Op donderdagavond 19 september vond de eerste info avond rond Frans Vastgoed plaats. Afgelopen zomer breidde Vlaemynck Vastgoedmanagement opnieuw uit en ditmaal door een unieke samenwerking met Saint Tropez Bay Property. STBP biedt voor zijn Franse en buitenlandse klanten-kopers in alle vertrouwelijkheid een uitgebreide portefeuille aan in de golf van Saint Tropez. Een eigen vakantiewoning is voor veel Belgen een droom en steeds meer landgenoten zetten die ook om in de praktijk. Ze willen een plek onder de zon, genieten van de oude dag of een veilige belegging van hun spaarcenten.

Maar wat met het fiscale luik? Op welke manier kan je jouw Franse vastgoeddroom op een voordelige manier financieren? Heb je een idee hoeveel de kosten bedragen bij een aankoop? Wat met verhuur en btw regelgeving? Is het een goed moment om aan successieplanning te doen? Kan het interessant zijn om een woning met uw vennootschap te kopen? Op dit en zoveel meer gaf RFN een antwoord.

Daarna nam Karel Vlaemynck, zaakvoerder Group Vlaemynck, het woord en liet de aanwezigen kennis maken met de golf van Saint Tropez. Anne Sophie Bondon, Saint Tropez Bay Property, lichtte enkele parels uit haar portefeuille toe. 
Ook kennis maken met de eigendommen in ‘La douce France’? Laat je wiegen door de golven van de zee en de geur van jodium en neem vlug een kijkje: klik hier

Wij staan in voor de totale begeleiding en de administratieve rompslop bij het aankopen van uw stekje in La douce France. Het feit dat we ter plaatse zijn, maakt het mogelijk continu de vastgoedmarkt te volgen en u de meest recente informatie te bezorgen. 

Leven als God In Frankrijk?
Op het einde van de avond wisten we het antwoord: Oui, bien sûr!


Storms' Harbour Classic Rally 2019: aftermovie

De Storms’ Harbour Classic Rally was op 17 augustus toe aan zijn 3de editie. Plaats van afspraak was traditiegetrouw het Vlaemynck Business Center. Samen eten is olie voor de vriendschap. De copieuze ontbijttafel in het VBC diende als ideaal begin van de dag. Daarnaast was het parc fermée dan weer de plaats waar voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst, de bolides werden bewonderd en waar duchtig werd overlegd tussen de piloten en copiloten.

Die teamgeest is typisch voor de Storms’ Harbour Classic Rally, niet alleen bij de organisatoren en de talrijke medewerkers, maar ook bij de piloten zelf. 

De organisatoren kijken terug op een geslaagde editie en alle stilletjes uit naar #SHCR2020

Foto's kan u op onderstaande website bekijken.

www.stormsrally.be

 


Storms' Harbour Classic Rally 2019: Pasmoment Deleye Roeselare

#SHCR19 Het eerste verbroederingsmoment vond op 25 april plaats bij Deleye in Roeselare. In analogie met vorig jaar schenkt deze Storms Rally partner aan iedere piloot en co piloot een SHCR Jacket en daarvoor werd een pasmoment georganiseerd. Met een glaasje en een hapje werden er weetjes, ervaringen gedeeld tussen mensen die dit event voor de eerste keer zullen beleven en zij die reeds voor de 3de maal zullen deelnemen.

Met woorden als: ‘het begint nu al te kriebelen’, ‘we kijken er al hard naar uit’, ‘wat een beleving’,… kijken wij alvast reikhalzend uit naar deze derde editie!

Zaterdag 17 augustus! Een dag waarop niets aan het toeval wordt overgelaten!

 


Dwars Door Vlaanderen 2019

Dwars Door Vlaanderen 2019

Vlaanderen is koers. Nergens anders ter wereld leeft het wielrennen zoals bij ons. Dit zijn hoogdagen, ook in en langs VBC. Gefeliciteerd Mathieu van der Poel voor deze knappe prestatie!

2018


4e VBC QUIZ

4e VBC QUIZ

Wat weten jullie over de 4de VBC Quiz?

• Vrijdag 14 december

• VBC verovert de wereld

• IQ4 volgt zichzelf op

• Topploegen

• Super Sfeer

• Meer dan aardrijkskunde

T’is gebeurd!!


Optimaal vermogensbeheer in een optimale vermogensstructuur

Optimaal vermogensbeheer in een optimale vermogensstructuur

Nieuwe mogelijkheden en uitdagingen.

Aan het opbouwen van een vermogen wordt veel tijd besteed, het is vaak een levenswerk of loopt zelfs over meerdere generaties. Het opbouwen verloopt steeds moeilijk, maar het behouden is net zo moeilijk, zo niet nog moeilijker. Veel valkuilen liggen op de weg verspreid. In deze uiteenzetting werd door Puilaetco Dewaay, Private Banking, stilgestaan bij het feit hoe een roerend vermogen in functie van ieders inzicht optimaal kan worden beheerd. Mark Delboo, Partner van advocatenkantoor DELBOO, ging dieper in op de vraag hoe je je juridisch en fiscaal beschermd tegen de fiscus, echtscheiding en alle andere mogelijke wolfsklemmen die je kan meemaken.


Deze avond werd u aangeboden door volgende partners

• Puilaetco Dewaay

• Advocatenkantoor Delboo

• Vlaemynck Invest


Infoavond Spaans Vastgoed

Infoavond Spaans Vastgoed

Tijdens de infoavond gingen we dieper in op de actuele situatie van de vastgoedmarkt in Spanje, redenen om te investeren in Spanje, stappenplan, rol Spaanse notaris, aankoopkosten,... Daarnaast lieten we jullie graag kennis maken met enkele hot projects aan de Costa Blanca.

 

Indien u op de hoogte wenst te blijven van onze evenementen kan u zich inschrijven op onze nieuwsbrief.


#SHCR18 2de Storms' Harbour Classic Rally

#SHCR18 Herbeleef de tweede editie van de Storms Rally.

Dit weekend zal de reportage uitgezonden worden via Proximus op kanaal 17 en via Telenet op Sport 40 (kanaal 40). Van zaterdagmorgen tot en met maandagavond. Herbekijk hiernaast de uitzending van maar liefst 20min.

Dream. Drive. Live


#SHCR18 2de Storms’ Harbour Classic Rally

Precies hetzelfde maar gans anders.


7u00 VBC Tielt: De ochtendstond had letterlijk en figuurlijk goud in de mond. 157 gouden parels tekenden present. De zon was al heel vroeg van de partij en straalde als goud aan de hemel. En last but not least 314 blinkende piloten en co-piloten die allemaal hetzelfde doel voor ogen hadden: ‘Genieten!’ En genieten deden ze.


Om 8u vertrokken de eerste bolides via 2 verschillende routes naar de eerste stop: Delta Light. Met een glaasje bubbels werd iedereen al snel ver’licht’. Via de Vlaamse Ardennen, doorheen de Menenpoort en zelfs een stukje Frankrijk ging het naar de middagstop: de Sint Bernardus Brouwerij. Enkele dagen voor de officiële opening van Bar Bernard, een panoramisch dakterras met werkelijk een fantastisch zicht, konden we op deze uitzonderlijke locatie genieten van verschillende foodtrucks, wijn en bierdegustaties. Wat een primeur!


Van hieruit vertrokken we richt Lo waar we afreden op de geur van de authentieke lukken van Jules Destrooper.

En dan de aankomst op Storms’ Harbour! Onder massale belangstelling kwamen de auto’s toe op de promenade…De bewondering was groot! De voldoening evenzeer.


En ’s avonds barstte het feest echt los op de 7de Nacht van Storms’ Harbour. Iedereen verbroederde met elkaar en op de opzwepende muziek van Level Six duurde het feest tot de late uurtjes….


Memorabel! Dankbaar! Tevreden!

Jullie waren fantastisch!

Tot volgend jaar!


Storms' Harbour Classic Rally 2018

Deleye schonk iedere piloot en co-piloot een Storms’Harbour Classic Rally Jacket. Hiervoor organiseerden we een pasmoment op donderdag 5 juli in Deleye Brugge. Het was tevens de gelegenheid om bij een glaasje kennis te maken met de andere piloten.


Sportevent met Ruben Van Gucht

Sportevent met Ruben Van Gucht

De voorbije jaren reisde Ruben Van Gucht als gedreven sportjournalist door Europa, Afrika en Zuid-Amerika. Vorig jaar verbleef hij vier weken in Rio voor de Olympische Spelen, en ook bij het EK en WK voetbal was hij aanwezig. Voor zijn persoonlijke passie ultralopen trok hij dan weer naar de Franse Alpen. Al die sportieve ontmoetingen en binnen- en buitenlandse ervaringen bundelde Ruben in een anekdotisch boek, Sportman.

Op 20 april nam hij ons mee op wereldreis door Europa, Afrika en Zuid-Amerika, en vertelt hij de verhalen die zich de voorbije tien jaar in zijn carrière en zijn leven hebben afgespeeld. De verhalen van de sportjournalist, maar evengoed die van de sporter Ruben Van Gucht. (De zoektocht naar Johan Bruyneel in Madrid, racen met Tom Boonen en Niels Albert op Francorchamps, een aanvaring met Marc Wilmots in Brazilië, op hoogtestage met Jurgen Van den Broeck, het evangelie schenken aan Romelu Lukaku, de sprint aantrekken voor Greg Van Avermaet …


Dwars Door Vlaanderen 2018

Dwars Door Vlaanderen 2018

Op 28 maart was het VBC het decor voor de wielerklassieker Dwars door Vlaanderen. Op 18 augustus worden we het mekka voor de oldtimerliefhebber met de 2° Storms’ Harbour Classic Rally. Klassiekers en oldtimers. VBC CONNECTS

Meer info www.stormsrally.be

Ook de passage van Dwars door Vlaanderen aan het Inofec Kaffee. Enkele toppers schoven aan voor het ontbijt. Guy Nulens, Peter Farazijn en Fons Dewolf. Een mooie winnaar met Yves Lampaert.

 


Info avond bouwpromotoren en architecten

Info avond bouwpromotoren en architecten

All politics are local, zeker als het over ruimtelijke ordening gaat. Weinig dat de Vlaming meer beroert dan het eigen huisje en tuintje. Daarom zetten we gisteren enkele gedreven en ervaren specialisten zoals liberaal volksvertegenwoordiger Mercedes Van Volcem, kabinetschef Bart Van Caenegem, Groen-ondervoorzitter Jeremie Van Eeckhout en professor Georges Allaert samen voor een pittig debat, onder de deskundige leiding van moderator Karl Vandenberghe. Het thema, de stellingen, de panelleden, de moderator en het toppubliek van bouwpromotoren en architecten waren de perfecte bouwstenen voor een geslaagd debat. - met Mercedes Van Volcem, Kaddi Zemouri, Jeremie Vaneeckhout, Bart Van Caenegem, Karl Vandenberghe en Georges Allaert.


VBC WEDSTRIJD
En de winnaars zijn:

Ballonvaart: Erna Cogge
Annexx Bon: Kevin Gunst
Annexx Bon: De Clercq Veerle
Inofec Kaffee Bon: Mabbe Christine

PROFICIAT!
Antwoord kruiswoordraadsel: Shamrock
Gewicht vaas: 3Kg 861g


Gelieve contact op te nemen bij isabelle@vlaemynck.be om uw prijs in ontvangst te nemen. Bedankt voor uw talrijke deelname.

 

2017


VBC Quiz 3de editie

VBC Quiz 3de editie

De winnaar van de 3e VBC-Quiz is bekend!

Tromgeroffel...en de winnaar is IQ4 geworden! Absoluut verdiend! Graag willen we vanuit de organisatie nog eens iedereen van harte bedanken. Het enthousiasme, de inzet en gedrevenheid, de fronsende gezichten soms, de lachende gezichten bij het horen van correcte antwoorden, het gevloek (ja toch ook wel gehoord:-)) bij het niet op een juiste naam komen, de sportiviteit,...kortom tal van emoties die een quiz tot een quizbeleving maken. Hartelijk dank en hopelijk tot een volgende editie!


Dag van de ondernemer

Dag van de ondernemer

Ter gelegenheid van Dag van de Ondernemer was Dirk Sterckx te gast in Vlaemynck Business Center i.s.m. Unizo

Europa in ons dagelijks leven 
Samenleving & politiek, Europa, Geschiedenis, Europa

Vrijwel dagelijks horen we in het nieuws welke nieuwe maatregelen het Europees Parlement heeft genomen of wat de resultaten zijn van een of andere Europese top. Toch is Europa voor velen een ‘ver van mijn bed-show’. Het tegendeel is echter waar: Europa is overal. In het verkeer, in de supermarkt, in de landbouw…

Dirk Sterckx was jarenlang parlementslid en was eerder Europees verslaggever voor de VRT. Hij weet u precies uit te leggen hoe het Europees Parlement werkt en welke effecten het heeft op uw leven. Na zijn lezing zal u de Europese politiek met argusogen volgen.


Storms' Harbour Classic Rally - Te gast in Tielt

Storms' Harbour Classic Rally - Te gast in Tielt

Een parade iconische auto’s verzamelde op 20 augustus ter hoogte van Vlaemynck Business Center en het Inofec Kaffee. De piloten van – onder andere – een Triumph Spitfire 4 uit 1963, Mercedes Pagode uit 1971, BMW 328 van 1937 en Jaguar XK120 OTS uit 1951 genoten in Tielt van een ontbijt, voor ze koers zetten richting Nieuwpoort. 

 

BEKIJK HIER DE REPORTAGE

Digitale (R)Evolutie

Digitale (R)Evolutie

Is digitalisering een logische stap in de evolutie of een regelrecht revolutie? De 70 aanwezigen op de infoavond vernamen het gisterenavond uit eerste hand. Bart Verhelst (IT provider), Mathias Steenhuyse (ikoon.biz), Guy Berton (DPS) en Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne schetsten wat de risico's maar vooral ook de kansen zijn van de snel toenemende digitalisering. Buitengewoon interessant, of wat had u gedacht!?


Nacht van Storms' Harbour 2017

U WAS FANTASTISCH!

De jaarlijkse Nacht van Storms' Harbour, het exclusieve netwerk-event op het binnenplein van het unieke totaalproject in Nieuwpoort kreeg op 20 augustus een opvallende uitbreiding. Storms' Harbour was het decor voor de aankomst van de prestigieuze Storms' Harbour Classic Rally. De parade van 127 iconische auto's vertrok 's ochtends aan het Vlaemynck Business Center in Tielt voor een bijzonder aantrekkelijke rit met pittoreske views en verrassende stopplaatsen in onder andere KBC-toren in Gent, het kasteel van Loppem en Golf Ter Hille in Koksijde. In de late namiddag kwamen de eerste wagens aan in Nieuwpoort. Massa’s bezoekers konden genieten van de pure charme die alleen oldtimers hebben en zich vergapen aan onder andere een Triumph Spitfire 4 uit 1963, een Mercedes Pagode uit 1971, een Jaguar XK120 OTS uit 1951 en zelfs een tachtigjarige BMW 328.

 


Storms' Harbour Rally 2017

We houden eraan om iedereen nogmaals te bedanken. In eerste instantie de partners van wie we vanaf het eerste moment het vertrouwen kregen. Daarnaast wensen jullie, piloten en co-piloten te bedanken. En last but not least alle medewerkers, voor en achter de schermen. Jullie steun was onvergetelijk. Niets werd aan het toeval overgelaten.


Dwars Door Vlaanderen 2017

Dwars Door Vlaanderen 2017

Yves Lampaert! Wat een winnaar!!! Wat een editie van Dwars door Vlaanderen!
Ondanks de beelden die in ons geheugen gegrift staan, exact een jaar geleden, stond beleven en genieten terug centraal..een understatement van het gevoel vandaag… 
Met passage van de heren en start van de dames, met een sterke winnaar, Lotta Lepistö, beleefde Tielt opnieuw een hoogdag. #8700, een sportieve stad

2016


Bouwmogelijkheden van de toekomst!

Bouwmogelijkheden van de toekomst!

Ook woensdag werden we bewuster van een mentaliteitsswitch maar nu op het gebied van ruimtelijke ordening. Niemand minder dan de Vlaamse bouwmeester Leo Van Broeck (de 'touring wegenhulp' van de ruimtelijke ordening) en gedeputeerde Carl Vereecke maakten ons wegwijs in de bouwmogelijkheden van de toekomst. Betonstop of niet? Hoe zal het evolueren...


VBC Quiz 2de editie

VBC Quiz 2de editie

VBC ging op 16 december op zoek naar de tweede VBC-quizkampioen. Na een aantal spannende rondes en een heel nipte eindspurt mocht PPB en Co zich tot VBC-quizkampioen kronen.

Het zijn vooral alle deelnemers zelf die er een mooie avond en een schitterende strijd van gemaakt hebben. Maar het is en blijft een quiz en er is dus een verdiende winnaar.

Gefeliciteerd en tot volgend jaar.


Vlaemynck Business Center - Modeconferentie met Veerle Windels

Op donderdag 6 oktober nam de Tieltse modejournaliste Veerle Windels ons mee achter de schermen van de mode. Veerle Windels was op dat moment net terug van de modeweken in Parijs en wist het publiek van het eerste moment te boeien en liet ons binnen in een wereld die veel verderging dan de catwalk en de rode loper. Mode is passie maar vooral ook pure business.


Nacht van Storms' Harbour 2016

De nacht van Storms' Harbour 2016 was terug een groot succes. 

Bekijk hier de reportage

Dwars door Vlaanderen 2016

Dwars door Vlaanderen 2016

Het VBC was er al maanden klaar voor... een dagje vol wielervreugde!
Doch, de vlaggen hingen aan het VBC halfstok.

We voelden het bij alle wielerliefhebbers en renners... het medeleven en de ontzetting waren groot! Maar eendracht maakt macht. Dwars door Vlaanderen moest en zou doorgaan. En terecht! Sport is passie en begeestering. Sport brengt mensen samen.
Na een minuut stilte werd het startsein voor de vrouwen gegeven....na een spannende sprint pakte de Nederlands Amy Pieters voor de derde keer de titel.

Ondertussen waren ook de mannen vertrokken. Niemand minder dan Jens Debusschere uit naburige gemeente Moorslede won de spurt en mag zijn naam op de reeds zeer mooie erelijst van Dwars door Vlaanderen bijschrijven.

Mooie winnaars op deze bewogen dag.


Bouwen aan de toekomst.

Bouwen aan de toekomst.

Op 2 maart mocht ‘bouwen aan de toekomst' wel heel letterlijk genomen worden. In het Vlaemynck Business Center mochten wij die avond 80 bouwpromotoren en architecten ontvangen.

Na een receptie in de showroom van Living Concept verwelkomde Karel Vlaemynck de genodigden. Daarna was het de beurt aan Latexco die zijn nieuwe product kwam voorstellen: Tepa akoestische vloerisolatie. Deze is door haar unieke materiaalcompositie de uitgekiende oplossing bij zwevende chapesystemen.
Nadien nam niemand minder dan minister Joke Schauvliege het woord en lichtte ze het toekomstig ruimtelijk beleid en de vergunningsprocedures toe.

Een geslaagde avond...


VBC meets Flandrienwedstrijd van Inofec

VBC meets Flandrienwedstrijd van Inofec

Deze voormiddag vond in het Inofec Kaffee de officiële start van de Flandrienwielerwedstrijd van Inofec plaats. Deze wedstrijd kwam tot stand door een samenwerking tussen Stad Tielt en Filip Cardoen.
Heel wat deelnemende handelaars waren deze morgen aanwezig maar ook tal van wielericonen maakten hun opwachting. Niemand minder dan Roger De Vlaeminck, Roger Decock, Lucien Van Impe, Patrick Leman maakten uitgebreid tijd om pers en aanwezigen te woord te staan.

Nadat Karel Vlaemynck, zaakvoerder Groep Vlaemynck, en burgemeester Els De Rammelaere de mensen kort toespraken, nam Céline D'Hulst van de dienst vrije tijd, Stad Tielt, het woord om de wedstrijd kort toe te lichten:

"Tussen 3 maart en 15 april kan je op zoek naar Flandrienborden in de Tieltse regio. Aan maar liefst 74 handelszaken, scholen, stadsgebouwen of bedrijven werden mooie Flandrienschilderijen opgehangen. Bedoeling is om het aantal Inofec-logo's te tellen op alle borden. Aan de hand van een suggestief fietsparcours gebaseerd op de nieuwe knooppunten van het fietsnetwerk kan je alle borden verkennen. Wil je weten waar de borden hangen? Bij elke deelnemende handelszaak, in het Inofec Kaffee, in het Stadhuis van Tielt en in café 't Oud-Gemeentehuis in Pittem kan je wedstrijdformulieren ophalen. Deelnemen kan nog tot 15 april. Winnaars worden persoonlijk verwittigd. Neem deel en maak kans op een mooi prijzenpakket!" Meer info: www.tieltkoerst.be

Stad Tielt en wielrennen..een mooi huwelijk!

Bekijk ook het intervieuw door Focus WTV
(klik hier)


Afterwork meets Comedy

Afterwork meets Comedy

Een drink met collega’s en vrienden met een dosis comedy. Dit waren afgelopen vrijdag de ingrediënten van de afterwork.

De kleine besnorde man uit Poperinge met een kap over zijn hoofd werkte al van de eerste seconde op de lachspieren.

Met ‘Een gedetailleerde vrouw zonder taille’ hebben wellicht nog enkele mee een tijdje in hun hoofd gezeten…

Sterk in zijn eenvoud, comedy zoals comedy moet zijn!


Winaars vbc quiz

Onze eerste VBC quiz!

We keken er naar uit: Onze eerste VBC quiz!

Wie kon 2015 afsluiten als de eerste VBC Quizkampioen. De eerste editie bleek alvast een succes. Maar liefst 14 enthousiaste teams schreven zich in. 

Na de quizzers het vuur aan de schenen gelegd te hebben in een aantal pittige rondes kwam uiteindelijk de ploeg ‘Mogow zeg’ als winnaar uit de bus.

Ze gingen alvast tevreden naar huis met een wellness waardebon! Ook de tweede winnaar en de voorlaatste gingen niet met lege handen naar huis.

Nogmaals dikke proficiat!
Op naar meer quizplezier.

Ronde van Vlaanderen

Samen met de stad Tielt organiseert Filip Cardoen een flandrien-etalage¬wedstrijd in het teken van de 100 ste Ronde van Vlaanderen.

In Tielt en de deelgemeenten, Aarsele, Kanegem en Schuiferskapelle gaan er grote portretcartoons van flandriens en andere coureurs het straatbeeld opfleuren. Met die flandrienwedstrijd worden die borden aan elkaar gelinkt. Doe mee en ga op zoek!
De hoofdprijs is een fiets maar er kunnen ook koerstenues gewonnen worden.
De flandrienwedstrijd begint op de markt in Tielt op donderdag 3 maart 2016


Pareltjes in het glas,  aan de muren, op de bordjes, fonkelende juwelen…

Pareltjes in het glas, aan de muren, op de bordjes, fonkelende juwelen…

Vorige zomer mochten we afsluiten met de 5de editie van Nacht van Storms' Harbour.

Nacht van Storms' Harbour is de jaarlijkse prestigieuze avond op de site van Storms' Harbour In Nieuwpoort. 
De locatie alleen al spreekt tot de verbeelding. Tal van genodigden konden bovendien genieten van de mooie kunstwerken van Denis De Gloire, de hoogwaardige juwelen van Diamare. Op culinair vlak werden de genodigden verwend door Ma Kwizien.
De avond werd geopend met een speech van Dirk Van Tornhaut (Zaakvoerder VT Invest-aannemer van Storms' Harbour) en Karel Vlaemynck (Zaakvoerder Groep Vlaemynck-Verkoop Storms' Harbour)
Het residentiële project die als kader diende van deze fabelachtige avond is opgedeeld in 2 delen, Harbourview met zicht op het maritieme park en de havengeul en Waterfront met frontaal havenzicht. Beide projecten zijn in verregaande staat van afwerking en respectievelijk 60% en 85% uitverkocht, er blijft voor u dus nog de mogelijkheid deel uit te maken van dit unieke havendorp.
Het evenement werd opgeluisterd met een optreden van Crazy Sir-G die de tent tot in de vroege uren uit zijn voegen deed barsten.

De 6de nacht van Storms' Harbour vindt plaats op 19 augustus 2016


VBC haalt binnen.

VBC haalt binnen.

In maart dit jaar leek het VBC wel het mekka van de Vlaamse Sportwereld. De dag na de bekeroverwinning van Club Brugge stond de enige echte beker van België in het Tieltse bedrijvencentrum.

Een week later liep het parcours van Dwars door Vlaanderen langs het VBC. Naar aanleiding van de passage van Dwars door Vlaanderen in Tielt kwamen 150 vips voor deze wielerhoogdag afzakken naar het VBC. Ontbijt, lunch, netwerken, allemaal zaken waarvoor je bij VBC terecht kan; business meets sports ten voeten uit. In de Inofec Lounge van het VBC beleefden de gasten de typische koersambiance zoals iedereen ze kent, een hapje eten, wat drinken, en vooral verbroederen met gelijkgezinde koersliefhebbers.


VBC en Casa Grande bvba rijven twee prestigieuze Crestron awards binnen

Elk jaar rijkt Crestron, wereldleider op het vlak van controle- en automatiseringssystemen en licht- en energiebeheersystemen, de Crestron EMEA Commercial Integration Awards uit. Die awards belonen de beste toepassing van de Crestron technologie op acht verschillende domeinen. Casa Grande bvba zorgde ervoor dat het VBC Center in de prijzen viel voor de controle en utomatisering van het gebruik van de vergaderzalen en van het licht- en nergieverbruik.

- Beste beheersysteem voor vergaderzalen
- beste licht- en energiemanagementsysteem van Europa en Azië


AVS

AVS (Regionale Televisie Oost-Vlaanderen) en Stories (Nationale Digitale zender) waren op bezoek in het Vlaemynck Business Center en gunnen ons een unieke blik achter de schermen.

Bekijk het filmpje

WTV/FOCUS Publireportage

Op 28 juni 2013 mocht het VBC de filmploeg van WTV/Focus (Regionale Televisie West-Vlaanderen) ontvangen. Bekijk hier hun sfeerverslag.

Bekijk het filmpje

Citymail

CityMail op bezoek in Vlaemynck Business Center!

Bezoek website

Het Nieuwsblad

Kris Peeters opent Vlaemynck Business Center in Tielt!

Bezoek website

VBC Film

Maak kennis met het VBC team.

Bekijk het filmpje