Maes Sylvain - Vlaemynck Business Center
Vergaderzalen

Maes Sylvain

Ligging

Gelijkvloers

Personen

8

Afgesloten

Ja

Wifi

Ja

Internet

Ja

Projectie

Nee

TV scherm

40 inch

Kopie*

Ja

€/uur

30

€1/2 dag

100

€/dag

170

Prijzen exclusief BTW

Reserveren

Sylvain Maes 1911 - 1992

Sylvain Maes 1911 - 1992

Oprichter
Latexco

Sylvain Maes, geboren 1911, was de oudste van vijf kinderen en runde samen met zijn broer de maalderij van zijn vader Jules in Egem. Na de oorlogsjaren, op zijn 45 jaar, besefte hij dat de tijd van innovatie er aankwam en de drang om een eigen zaak en vooral een eigen product te creëren, nam algauw de bovenhand. Zo belandde hij, in 1955, met zijn zeven kinderen in de leegstaande brouwerij van zijn schoonmoeder Josephine Dinneweth, in de Sint-Amandstraat te Tielt.

Het eerste latexhoofdkussen probeerde hij uit in de keukenoven... maar door zijn inzet en de hulp van zijn vrouw Marie-José kon hij algauw fier zijn op zijn eerste latexmatras!

De vele jaren van moeilijkheden in productie en de twee fabrieksbranden hebben hem nooit de moed en vooral het geloof in het mooie product afgenomen. Dat hij een zéér optimistisch en kunstzinnig karakter had, heeft hem daar zeker bij geholpen.

In het jaar 1986 heeft zijn oudste zoon Luc de zaak overgenomen en verder uitgebouwd naar één van ‘s werelds meest toonaangevende producenten van componenten in latexschuim voor de bedding industrie.