Vande Vyvere Christian - Vlaemynck Business Center
Vergaderzalen

Vande Vyvere Christian

Ligging

Eerste verdieping

Personen

6

Afgesloten

Ja

Wifi

Ja

Internet

Ja

Projectie

Nee

TV scherm

Nee

Kopie*

Ja

€/uur

25

€1/2 dag

80

€/dag

120

Prijzen exclusief BTW

Reserveren

Christian Vande Vyvere 1937 - 2012

Christian Vande Vyvere 1937 - 2012

Projectontwikkelaar
Matexi

 

Christian Vande Vyvere werd geboren in Tielt en groeide op in Meulebeke. Hij was de zoon van Gerard Vande Vyvere, de medestichter van het in 1945 opgerichte Matexi. Samen met zijn schoonbroer Philippe en hun neef Bernard bouwde hij Matexi verder uit en legde hij de fundamenten voor een sterke groep met als hoofdactiviteit residentiële projectontwikkeling. Eind 2002 werd Christian Vande Vyvere erevoorzitter van de Raad van Bestuur en gaf hij de fakkel door aan de volgende generatie. Onder het motto "Welkom in de buurt" bouwt Matexi vandaag, met 300 medewerkers, jaarlijks een duizendtal woningen in België, het Groothertogdom Luxemburg en Polen.


Christian Vande Vyvere had een groot hart voor mensen, vooral voor de zwaksten in onze maatschappij. In 1976 stond hij mee aan de wieg van VZW Mivalti in Tielt, een begeleidingscentrum voor personen met beperkingen. Als voorzitter was hij de stuwende kracht in de uitbouw van dit centrum tot een Multi-gebouwencomplex waar iedere bewoner "een thuis: een plek waar je jezelf mag zijn" vindt. Zijn leven lang ondersteunde Christian Vande Vyvere Mivalti financieel en organisatorisch en was hij een graag geziene bezoeker bij de bewoners.

Het hart van Christian Vande Vyvere bleef altijd kloppen voor Tielt. Hij was actief lid en past-president van Lions Club Tielt en als erkenning voor zijn sociaal engagement werd hij gelauwerd met het Melvin Jones Fellowship.

Christian Vande Vyvere was ook een warme familieman. Hij was gehuwd met
mevrouw Françoise Vande Vyvere en was vader van drie kinderen, Marie-Hélène, Bénédicte en Bruno, en fiere grootvader van negen kleinkinderen.